Het poppodium staat er tóch al. Waarom zou je al die schitterende faciliteiten alleen gebruiken voor concerten en optredens? Daarom zoek ik vanuit Hedon contact met jongeren en kinderen in Zwolle en omgeving. Dat lukt via scholen en buurtverenigingen, maar ook bijvoorbeeld kinderopvang. Het leidt tot muziek in allerlei vormen: van frisfeest en babyconcert tot familie-rockconcert. Luchtgitaar spelen met je opa; dat soort dingen.

Popmuziek en popcultuur zijn één brok plezier en inspiratie. Neem kinderen van de bovenbouwgroepen van de basisscholen. Ze maken kennis met de instrumenten van een popgroep, leren over geschiedenis van de popmuziek en maken hun eigen popsong. Dat gaat over de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen. Bijvoorbeeld de achtstegroepers, die afscheid nemen van school en naar de toekomst kijken. Ze roeren grote thema’s aan: wie ben ik? Wat heb ik van een ander nodig? Hoe werk ik samen?

Popmuziek en popcultuur zijn één brok plezier en inspiratie.

Pubers kunnen zich hier op een veilige manier losmaken van thuis en het gevoel hebben dat ze niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk gezien en gehoord worden. Of het nu gaat om popmuziek, pianospelen, rap, dans, hiphop of ‘spoken word’: het gaat om ráken en bewegen, om het overwinnen van weerstanden en het ontwikkelen van eigenwaarde. Het mooiste vind ik het als je dan iemand hoort zeggen: ‘Ik wist niet dat ik dit kon’. Natuurlijk zoeken we naar talent, naar de pareltjes. Maar muziek is voor iedereen een heel waardevolle manier om je verhaal te vertellen.