Voeding

Gezond, veilig en duurzaam eten
Dagelijks worden er honderden kinderen aan onze zorg toevertrouwd. Het is vanzelfsprekend dat we voor hen een duidelijk en herkenbaar voedingsbeleid volgen. Doomijn volgt de richtlijnen uit De Schijf van Vijf, opgesteld door het Voedingscentrum. Daarbij geldt speciale aandacht voor gevarieerd en gezond voedsel voor de verschillende leeftijdsgroepen. Naast de variatie die De Schijf van Vijf voorschrijft, beperken we zout, suiker en vet zoveel mogelijk, dus minder snoep en frisdrank en meer fruit en water. Een ander kenmerk van het voedingsbeleid bij Doomijn is dat pedagogische medewerkers zorgen voor vaste en rustige tijdstippen om te eten. Ook houden zij nauwkeurig in de gaten hoe het zit met allergieën en individuele afspraken voor kinderen en adviseren zij over gezonde traktaties bij feestjes. Door voedsel slim en hygiënisch te bereiden en te bewaren en enkel op vaste tijdstippen aan te bieden wordt verspilling zo veel mogelijk voorkomen. Kortom, er is al veel aandacht voor gezonde en duurzame voeding.

Ook binnen het welzijnswerk zijn we bewust bezig met duurzaam beleid op het gebied van voeding. Hoe helpen we mensen met ‘een kleine portemonnee’ aan de vaak duurdere duurzame voedingsmiddelen? Welke rol hebben sociaal werkers als het gaat om het promoten van duurzame voedingskeuzes? Als maatschappelijke onderneming houdt Travers zich bezig met leefbaarheid van de samenleving. Wij hebben een dubbele verantwoordelijkheid: enerzijds een bijdrage leveren aan de opvoeding van (jonge) mensen, anderzijds aandacht geven aan de toekomst van onze (en hun) aarde.